Toggle Nav
Logo

Stijladvies

Iedereen heeft een andere lichaamsvorm.
Per lichaamsvorm geven wij alvast enkele tips om er iedere dag en voor elke gelegenheid stralend uit te zien!

styleguide

Vorm O

O-lijn
Bij de O-lijn ligt het zwaarste punt rond de buik. Als 0-lijn heb je vaak slanke benen en meestal (maar niet altijd) grotere borsten.

Tips
Ga voor een denim jeans met wijde pijpen en een sluiting boven de heupen. Zorg dat de broek niet te strak zit vanboven want dat zal je altijd zien. Je mag best een kleur of prints gebruiken op de benen. Ga voor een A-lijn jurk of top want deze loopt wijder uit. Creëer een taille door het te combineren met een getailleerd jasje. Gebruik geen riem of drukke print want deze leggen de nadruk op de buik. Ga voor een mooie halslijn of leuke langere ketting. Neme geen te lichte stoffen want die kunnen aftekenen. Kies voor kleur in een broek, vest of jasje. Een mooie lange laars of een lage hak geven je benen meer aanzien, waardoor je een mooie balans creëert.  Voor meer stijladvies klik hier!

Vorm A

A-lijn
Rond de heupen en benen ben je breder dan aan de bovenkant. Dan is het bovenste gedeelte van je lijf het gedeelte dat je moet accentueren.

Tips
Probeer meer evenwicht te bereiken door een accent te leggen op je schouders door bv. schoudervulling of een v-hals. Je kunt dit ook bereiken door een mooi getailleerd jasje of een top met een drukkere print te dragen. Draag geen prints op de benen want dit is het gedeelte van je lichaam waar je juist geen accent wil hebben. Creëer een taille door bv. een ceintuur te dragen. Kies voor loszittende stoffen en draag broeken en jurken die rechter zijn qua model om het geheel in balans te brengen. Gebruik lichte kleuren in je bovenkleding. Draag donkere kleuren broeken of rokken om hier het accent weg te nemen. Draag geen jasje dat eindigt op de heup want hierdoor lijk je breder. Door hakken te dragen lijken je benen langer.

Vorm A

V-lijn
Een v-lijn is het tegenovergestelde van een A-lijn. Je schouders zijn breder dan je taille en heupen.

Tips
Je bent breder van boven en je hebt een slank onderlichaam met dunnere benen. Je hebt een vollere boezem en een bredere rug. Leg het accent op je benen door bijvoorbeeld een jurkje te dragen waardoor je benen goed zichtbaar zijn. Draag geen prints als bovenkleding want hiermee vestig je de aandacht juist weer aan de bovenkant. Een rok of broek met print is wel een leuke optie. Kies niet voor oversized topjes maar ook niet voor te strakke tops. Ga voor een loszittende variant. Leg geen extra aandacht op je taille maar draag bijvoorbeeld mooie hakken om je benen mooier uit te laten komen.

Vorm H

H-lijn
Als h-lijn zijn je heupen, taille en schouders ongeveer even breed. Hierdoor lijkt het alsof je een rechthoek bent.

Tips
Je hebt een wat plattere bips, een vrij rechte taille, rechte benen en brede schouders. Kies voor zachte kleuren. De H-lijn is het perfecte figuur om asymmetrische vormen te dragen. Ga voor zachte en lichte stoffen. Draag jurkjes tot op de knie zodat je het accent op de benen kan leggen. Een broek met een leuke speelse top staan je meestal ook geweldig. Vermijd verticale lijnen. Een jasje of vestje erop geeft iets meer dimensie aan de outfit. Qua kleur is veel mogelijk. Mooie accessoires geven je een meer sexy uitstraling. Je kan zowel een mooie sleehak als een sandaal dragen.

Vorm O

X-lijn
Je heupen en schouders zijn even breed en je hebt een duidelijke taille.

Tips
Draag een v-hals, zo creëer je een mooi decolleté. Wikkeljurken, pencil dresses en rechte modellen laten je figuur goed uitkomen. Vermijd te veel a-lijn modellen, deze laten je breder lijken dan je bent. Gebruik zo min mogelijke wijde tops.Accentueer je taille door middel van een riempje of een accessoire. Een jasje kan leuk zijn maar alleen als deze een taille heeft en deze ook benadrukt. Ook hoog sluitende tops en koltruien zijn niet optimaal voor jouw figuur. Deze laten het bovenlijf vaak breder ogen. Een mooie hak met een peep toe of een sleehak staan je meestal prachtig.

Ontvang onze nieuwsbrief